‘Met Open Ogen’
Centrum voor Bewustwording van lichaam en Geest.
 
 
Zie de video voor een sfeerimpressie van ons centrum..
 
 
 
 
Het Centrum wordt geleid door drie personen. Allen hebben een jarenlange ervaring in de gezondheidszorg. Deze ervaring, gecombineerd met verschillende studies en hun eigen persoonlijke levenservaring heeft geleid tot oprichting van het Centrum voor Bewustwording van Lichaam en Geest.
 
Het contact met de medewerkers, de sfeervolle ruimtes, de siertuin en de landelijke omgeving geven een sfeer welke ontspanning ten goede komt. Vanuit deze ontspanning wordt aandacht besteed aan persoonlijke problematieken.
Onze Visie
Over het doel van het leven wordt verschillend gedacht. De één denkt dat het leven geen enkel doel heeft. De ander heeft duidelijk het gevoel of vermoeden dat het wel een doel heeft. Vaak wordt door hen gezegd dat ze het idee hebben dat het leven een leerschool is. De drang om jezelf als mens te ontwikkelen wordt door hen ervaren.
Hoe het ook zij, het centrum werkt vanuit de gedachte dat ieder mens zijn eigen weg te bewandelen heeft. Een weg welke leidt tot zelfontwikkeling en bewustwording. Om dit voor jou unieke pad te bewandelen dien je in je leven de juiste keuzes te maken.
Maar hoe weet je welke keuzes je moet maken om op dit pad te blijven? Intuïtief voelen we dit vaak aan. Velen van jullie zullen dit ook herkennen. Wanneer je dwalende bent tijdens een autorit, of wandeling in het bos, toets je mogelijk je intuïtie en gevoel of je links of rechts zal afslaan. Of in contact met een onbekend persoon toets je binnen één seconde of dit een persoon is waar je verder mee wilt of snel vanaf wilt zijn. Je intuïtie is je kompas!
 
Intuïtie is kennis welke je bezit zonder dat je bewust deze kennis eerder hebt opgedaan. Onbewust is je intuïtie zeer wijs. Misschien wel alwetend.. Deze intuïtie dient zich aan. Soms als heldere boodschap of duidelijke ingeving. Maar vaak als een ‘gevoel in je lijf’. "Ik voel aan mijn water dat dit niet pluis is”. "Ik weet niet waarom ik dit gedaan heb maar het voelde goed om te doen”.
Aangezien we in deze tijd meer aandacht besteden aan ons ‘gevoel’, staan we meer open voor de wijsheden welke onze intuïtie ons ingeven. Maar het interpreteren van dit gevoel en dus onze intuïtie is niet altijd even makkelijk. En wanneer onze intuïtie ons een boodschap of ingeving geeft welke we niet weten te interpreteren, kan deze blijven knagen in je lijf en zo je energiehuishouding verstoren. Dit kan dat ontevreden of zware gevoel geven waar we het eerder over hebben gehad. Maar het kan ook leiden tot spanning in je lijf en daardoor tot lichamelijke klachten als hoofdpijn, rugklachten, maag en darmklachten en een slechte doorbloeding van je ledematen. Een verstoorde energiehuishouding maakt je op den duur ziek.
 
Het centrum wil je helpen bij het verkrijgen van meer balans in je energiehuishouding door lichamelijke disbalans en pijnen te verhelpen of te verzachten. Het Centrum wil je helpen bij het bewustworden van de oorzaak van deze disbalans en samen deze oorzaken verhelpen. Het centrum wil je helpen bij het bewustworden van je intuítie en diens kracht zodat deze als kompas kan dienen op je levensweg.
 
 
Voor wie?
Misschien wel voor jou..
Voor iedereen die het belangrijk vindt om zichzelf te ontwikkelen en het bewustzijn te ontplooien. Voor iedereen die het belang van intuïtie weet maar deze niet weet te gebruiken.. En voor iedereen die dit belang nog niet weet maar wel een interesse voelt om zich hier wat meer in te verdiepen. En voor iedereen die niet zo lekker in z'n vel zit en het tijd vindt om eens wat aandacht aan zichzelf te besteden..
 
De mens maakt een ontwikkeling door. Ons bewustzijn neemt toe. De tijd is er ook naar. We leven immers in een tijd van welvaart. Werd in het verleden onze aandacht en energie vooral besteed aan het verwezenlijken van meer basale levensbehoeftes als eten, drinken en veiligheid, heden ten dagen zijn we in staat om deze aandacht en energie meer aan onszelf te besteden.
 
De meesten van ons hebben hun leven goed op de rails. Een baan en dus een vast inkomen. Voldoende eten en drinken, een dak boven het hoofd. Mogelijk een relatie en een gezin. Als we ziek zijn gaan we naar de dokter en vervelen we ons, dan is er vermaak in overvloed. Wat een luxe!
Deze welvaart brengt met zich mee dat we wat meer stil kunnen staan bij onszelf. Wie ben ik eigenlijk? Wat wil ik eigenlijk? Door het stellen van deze vragen worden we meer en meer bewust van ons ‘gevoel’. En ondanks dat ons leven misschien goed op de rails staat, voelen we ons niet altijd even goed. Velen van jullie zullen dit herkennen. Een wat zwaar en ontevreden gevoel waarmee je wakker kan worden of wat zich zomaar meester van je kan maken. Het valt bijna niet te negeren. Afleiding zoeken kan wel eens werken, maar vaak dient het zich daarna toch weer aan. Een beklemmend gevoel op de borst of ter hoogte van je buik. Het kan benauwd en soms zelfs als een bijna stekende pijn aanvoelen. Het kan in gezelschap ontstaan, door iets wat er gezegd wordt, maar vaak is de aanleiding niet duidelijk.
Echt ernstig is het niet en ziek ben je al helemaal niet. De stap naar een arts voelt daarom te groot. En we willen ons niet aanstellen dus stappen we er maar weer overheen. En toch; het gevoel maakt je onrustig en je hebt het idee en de drang dat je iets moet ondernemen. Het centrum biedt je de gelegenheid om aandacht te besteden aan jezelf en aan dit gevoel.
Wat is dit gevoel? Waar wordt het door veroorzaakt? Wat wil het zeggen? Wat kan ik ermee?
 
Het kan zijn dat je bewust bent van de oorzaak van dit ontevreden gevoel. Mogelijk voel je een link met je familie, relatie(s), je werk of voel je dat het gekoppeld is aan een gebeurtenis in het verleden. Binnen het centrum kunnen wij je mogelijk helpen om dit gevoel te interpreteren en te ontdekken welke stappen je kunt zetten om een meer tevreden invulling aan je leven te geven.
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Spiritueel Coach, Spiritueelcoach, Spiritueel Coaching, Spirituele Coach, Spirituele Coaching, ADHD Coach, ADHD Coaching, Reading, Hoorn, Enkhuizen, Noord Holland, Westfriesland, Medemblik, Spiritueelcentrum, Spiritueel Centrum